Het Boek

Het Idee van het Leven

Alles is filosofie behalve de waarheid van de wetenschap en zijn taal. De waarheid is geen filosofie omdat dit geen levensgedachten is. Een filosofie kan lijden tot de waarheid, als een filosofie getoetst wordt en waar bevonden. De talen van de wetenschap zijn wiskunde en chemische reacties (die vaak ook als wiskunde geschreven worden) en talen zijn afspraken van weergave van filosofische gedachten en waarheden. Zo kan een filosofie lijden tot het weergeven van de waarheid in formules en chemische reacties.

Alles is filosofie behalve de waarheid van de wetenschap en zijn taal.

“Arbeiders zullen in opstand komen tegen de rijkdom van de elite en onder de politieke druk zal de rijkdom gedeeld worden over de totale bevolking.”

Een drieluik tussen communisme kapitalisme en socialisme

Door automatisering zal er in de toekomst veel werkeloosheid komen. Arbeiders zullen in opstand komen tegen de rijkdom van de elite en onder de politieke druk zal de rijkdom gedeeld worden over de totale bevolking. Hierdoor ontstaat er een dualisme tussen politiek, arbeider en elite. Een drieluik tussen communisme, kapitalisme en socialisme (De bevolking – socialisme – kiest de staat (het communisme) die regels oplegt over het kapitalisme.) zoals we al zien in onze huidige verzorgingsstaat, zal een revolutie teweeg brengen. Deze revolutie zal redelijk geweldloos plaatsvinden, al zijn er enkele uitzonderingen die met geweld strijden tegen de economische macht van verschillende mensen en landen, bv Al Qaida (wat niet strijdt tegen het Christendom maar tegen de politieke en economische onderdrukking). Als een groot deel van de bevolking werkeloos wordt zal de elite echter hun rijkdom moeten delen onder de bevolking zodat dit geld opnieuw in de economie gestopt kan worden om hun rijkdom weer te vergroten.

Momenteel zijn er verschillende lagen in de samenleving en worden door de klassen onderling de klassen in stand gehouden. De elite houdt de mensen met redelijk wat macht tevreden die de mensen met wat minder macht weer tevreden houden en zo elke laag naar beneden. Deze grenzen vervagen, iedereen wordt langzaam rijker. Het is hierdoor niet meer mogelijk om jezelf te onderscheiden op deze manier. Geld wordt minder belangrijk in de dagelijkse samenleving en hiedroor proberen mensen zich op andere manieren te onderscheiden. Geld wordt steeds minder een vorm van status  waardoor mensen op een andere manier proberen status te verkrijgen. Mensen gaan zich hierdoor onderling anders gedragen en proberen zich op andere manieren boven elkaar te stellen. Er ontstaat zo in de samenleving een statusstrijd.

Deze statusstrijd lijkt vooral op uiterlijk en voorkomen gebaseerd te zijn.

statusstrijd

Deze statusstrijd lijkt vooral op uiterlijk en voorkomen gebaseerd te zijn. Rolmodellen en voorbeelden worden bekeken op televisie en nagedaan. Televisie is hier echter niet de schuldige, maar de manier van interpreteren van deze. Er wordt niet gesproken of opgevoed over hoe er naar deze beelden gekeken moet worden waardoor deze verkeerd geïnterpreteerd worden en nagedaan. Mensen worden langzaam zelf de karikaturen van de mensen op televisie, deze mensen worden op een bepaalde manier neergezet en oneffenheden worden weggehaald. Deze mensen bestaan niet echt, maar zijn ideaalbeelden. In het dagelijks leven is hier nooit aan te voldoen. Er lijkt echter toch naar deze ideaalbeelden geleefd te worden. Het lijkt een standaard te worden jezelf op een dergelijke manier te promoten als de mensen op televisie dit doen. Mocht je jezelf niet kunnen onderscheiden in deze statusstrijd wordt in de samenleving de status van andere vaak naar beneden gehaald. Mensen promoten zichzelf en halen andere naar beneden waardoor zij hoger in status komen te staan. Zo ontstaan zelfs veel pesterijen en lijken we in een gouden kooi samenleving te leven.

Het hele boek lezen?

  • Bestellen via Bol
  • Ook gedichtenbundels verkrijgbaar
  • Ervaar Het Idee van het Leven

Gratis e-book: Het idee van het leven

enne?

gevangen gedachten

De doe ik bedenk me eens niks

De zin van een punt

Vast in psychose

‘zeggen ze